Blåtunge

Blåtunge

Bryggeri
Aarhus Bryghus

Land
Danmark

ABV
7%

Blåtunge er specialfremstillet til Det Kongelige Teaters “Røde Orm” forestilling i Aarhus. Etiketten lægger op til en rigtig vikinge øl!

Der er ingen tvivl om, at man har haft “Røde Orm” forestillingen i tankerne mht. etiketten og Aarhus Bryghus skriver også at den kan nydes til en vikingegryde.

Den har en fantastisk rød-gylden farve som sjældent ses så rød. Farven i Blåtunge kommer sandsynligvis fra den frugtsaft, der er brugt i øllen, som skaber en lækker blanding af en frisk og sød øl. Hvilken type frugtsaft, der er anvendt er dog ikke til at læse på etiketten, så her må vi gætte os til en rød frugt.

Den tydelige humle-eftersmag overdøver frugtsaftens sødme, så man sidder ikke tilbage med en over-sød smagsoplevelse. Duftmæssigt bringer denne øl ikke rigtigt noget på bordet, den er rent udsagt intetsigende.

Jeg havde forventet en mere mjød-agtig og tung øl, men Blåtunge overrasker virkelig. Etiketten er ikke specielt spændende og tanken om mjød tiltaler mig ærligtalt ikke rigtigt – men jeg sidder med ret begejstret (blå)tunge.

Blåtunge er virkelig en lækker oplevelse og farven er intet mindre end fantastisk! Havde den dog bare haft en fantastisk duft også.

8/10

8 / 10