JuleBuk

JuleBuk

Bryggeri
Thisted Bryghus

Land
Danmark

ABV
6,0%

JuleBuk’ens etikette er nydelig, flot og enkel. En stjerneanis pryder den – lever øllen op til etiketten?

Etiketten er utroligt flot og julet. Der er tænkt over detaljerne, så det er med store forventninger at øllen knappes op. Forventningerne hopper dog hurtigt på toget i en nedadgående retning, da næsen rammen flaskehalsen. En sær dunst stiger op og jeg skal ærligt indrømme, at lugten er så mærkværdig, at man næsten mister lysten til at drikke den.

JuleBuk ligger sig i jule øl kategorien med sødme og fylde – det er der ingen tvivl om. Smagen af anis, humle og bygmalt lyder lækkert, men det er desværre en fuldstændigt ubalanceret øl der rammer tungen. Smagen giver ca. samme grimasse som lugten. Umiddelbart er det en OK og lidt flad smag, der rammer tungen, men hurtigt vokser en overkrydret og ubalanceret stjerneanis smag i munden og hele øllen falder til jorden.

Etiketten fortæller at JuleBuk er brygget i samarbejde med REMA 1000 og at øllen er diskret krydret med stjerneanis. Ærligtalt så ved jeg ikke hvordan ordet “diskret” har sneget sig ind. Øllen smager som om, at hele REMA 1000’s krydderi-hylde er blevet vendt på hovedet i den.

2/10

2 / 10