Landsvale

Landsvale

Bryggeri
Staarup Haandbryg

Land
Danmark

ABV
5,9%

Staarup Haandbryg beskriver selv Landsvale som “en lys, forfriskende ale, med en dyb bouquet af nyslået hø og høj himmel”. Efter sådan en beskrivelse, sidder man kun tilbage med ét spørsmål: “Hvordan smager høj himmel?”

Hvis Landsvale smager af “høj himmel”, så er “høj himmel” bestemt ikke nogen dårlig smag! Det virker som om, at Landsvale er Staarup Haandbryg‘s svar på en pilsner. Forfriskende, letdrikkelig og passer til det meste – en simpel lækker øl, der ikke udfordrer smagsløgene for meget. Præcis som en god pilsner skal være.

Ved den første slurk bemærker man en frisk og afrundet øl, mens den ligger på tungen. Senere fornemmer man en lækker frisk syrlig eftersmag, der arter sig lang tid efter slurken er indtaget.

Dog synes jeg desværre, at Landsvale har en enkelt note af noget fedme, der sandsynligvis kommer fra, at den er ufiltreret. Det giver en lille note af hvede, selvom der ikke er anvendt hvede og det er naturligvis en smagssag om det gavner Landsvale. Jeg synes at den ellers gode øl kunne være blevet løftet til at smage af “endnu højere himmel” og være blevet mere frisk og let af at have været filtreret.

 

 

7/10

7 / 10