Mørk Bock

Schiøtz Mørk Bock

Bryggeri
Albani Bryggerierne

Land
Danmark

ABV
6,0%

Både etikette designet og navnet “Mørk Bock” ligger op til en mørk og tung omgang. Der er fuld skrue på det mørke udtryk og øllen har en dyb rødlig farve. Men den tager fusen på dig!

Ved første mundfuld blev jeg taget med bukserne nede. Jeg forventede en kraftig, mørk – og ja næsten rugbrødsoplevelse. Flasken havde stået i kælderen i nogen tid, da en mørk dyster øl ikke altid er den mest letdrikkelige øl. Hvis jeg havde læst indholdet af øllen først, var jeg måske blevet knap så overrasket over smagen og jeg havde nok heller ikke ladet den vente. Jeg elsker at blive overrasket, så det er ikke altid jeg læser øllens indhold før jeg smager og denne øl snød mig.

Når man stikker snudeskaftet i glasset er man ikke et sekund i tvivl om, at der er porse i øllen. Smagsmæssigt er øllen frisk og lækker. Porsesmagen er kortvarigt tilstede i starten, hvorefter den rolig bliver overtaget af syrligheden fra hyldebær og tranebær. Til sidst kommer den bitre eftersmag af humle – lækkert!

Jeg er ovenud begejstret for Albani Bryggerierne’s Mørk Bock, som måske mest er mørk i farven og knap så meget i smagen. Frisk, lækker og næsten sommeragtig! Jeg tager hatten af for Odense-bryggeriets geni-streg.

8/10

8 / 10