RAW POWER

RAW POWER

Bryggeri
Ebeltoft Gårdbryggeri

Land
Danmark

ABV
8,5%

Et navn som RAW POWER og en etikette spækket med humlekopper – her forventer jeg fuld knald på humlen!

Ebeltoft Gårdbryggeri laver mange spændende øl og min erfaring er at kvaliteten er meget svingende. Denne gang har vi heldigvis fat i en af de bedre flasker! Jeg er vild med udtrykket på denne øl. Mørk baggrund, STORE bogstaver og kraftige grønne humlekopper på etiketten. Man er næsten forelsket i den inden man har smagt den.

Det er en stærk herre på 8,5%, som snyder lidt når den kommer ud af flasken. Et tegn på masser af bitter humle er skum. RAW POWER giver meget lidt skum og allerede her er jeg lidt bekymret. Farven snyder mig en anelse, da jeg forventede en lidt mørkere øl med noget power. Den er meget lys og ligner mest af alt en pilsner i glasset. Duften giver tegn af frugtig humlet øl med noter af citrus – der er uden tvivl Citra humle i her. Duften sænker dog også forventningerne om en overdrevet humlet øl. Den dufter og smager af safevand! Lækker øl – mums! En rigtig letdrikkelig sød og mango-fersken agtig omgang. Hvis ikke den havde været på 8,5% så havde det været en fantastisk sommer øl – den smager mere af saftevand end af øl og minder mest af alt om en Radler. Det tager dog også toppen af for mig. RAW POWER er en anelse for sød og den efterlader en lidt ubehagelig fedme i munden og egentlig synes jeg ikke den høje alkoholprocent gør noget godt.

 

RAW POWER smager godt, men det ærgrer mig lidt at etiketten ligger op til farlig omgang humle og så er det udelukkende i den frugtige afdeling. Bitterheden fra humlen er langt væk og fordi øllen er så sød, kunne det have gjort noget godt, hvis man havde fået et ordenligt dask af bitterhed i eftersmagen. Ebeltoft Gårdbryggeri ender desværre med en lidt for sød saftevand/radler, som kunne have været løftet med et svirp bitterhed.

7,5/10

7,5 / 10