Royal Export

royal-export

Bryggeri
Royal Unibrew

Land
Danmark

ABV
5,8%

Bag Royal Export’ens dybe blå etikette, gemmer der sig en særdeles lys øl med hvidt skum – præcis som vi kender en pilsner.

Når den hældes op ses den lyse farve og et groft hvidt skum, der hurtigt svinder til ingenting. Duften minder mest af alt om suresokker, men det er vist ikke så usædvanligt for en pilsner. Øllen er letdrikkelig og har en skarp humlet bitterhed og er til den mere fyldige side blandt pilsnere.

“Exporten” stammer fra Ceres bryggeriet, hvor den så dagens lys i 1985. Øllen blev i dens første år kåret som “Årets øl” og er desuden den hurtigst voksende mærkevare øl i Danmark. I dens hjemby (Aarhus) går den populære øl under navnet “blå cola”. I dag bliver den brygget af Royal Unibrew.

Den “blå cola” (Royal Export) prøver ikke at være noget den ikke er, og det den vil være, gør den godt. En velafbalanceret pilsner med en skarp humlet eftersmag og et lille skub af de 5,8%. Alt i alt en pilsner, der ikke er nogen stor oplevelse, men bestemt værdig til at være “standard-øllen” i køleskabet.

6/10

6 / 10