Sommer Pale Ale

Sommer Pale Ale

Bryggeri
Humleland

Land
Danmark

ABV
6,4%

IBU
46

Sommer Pale Ale lægger op til bikini, sol og humle – det lyder alt sammen meget tiltalende!

Der er ingen tvivl om at denne APA kommer fra Humleland. Den genkendelige og skøre streg på etiketten, samt kærligheden for humle er afslørende.

Humlen er som bekendt skumstabiliserende og ofte kan en meget humlet øl afsløres på skummet og Sommer Pale Ale’en er ikke en undtagelse. Skummet vælter ud af flasken i samme øjeblik den åbnes og et solidt lag af skum fylder glasset når den hældes op. I mens skummet fylder glasset, spreder duften sig af humle. Mængden af humlearomaer er et tegn på en tørhumlet øl, hvor humlen er tilsat i gæringsprocessen efter kogningen, for at undgå dele af bitterheden og istedet fremhæve aromaerne. Her har vi med en øl at gøre, hvor 80% af humlen er tilsat som tørhumle i form af Equinox og Sorachi Ace.

Den dufter fantastisk af humle og den rødlige farve er lokkende! Smagen bekræfter flaskens etikette. Vi har uden tvivl med en sommer ale at gøre her. Den er frugtig, frisk og læskende! Mums! Bitterheden er begrænset på grund af tørhumlingen og det giver virkelig en fantastisk frisk øl. Den er uden tvivl perfekt til en sommeraften med pølser på grillen!

Jeg skal indrømme, at jeg har en kærlighed for Humleland bryggeriet og deres humlefanatik. Her er virkelig tale om en genistreg, hvor alle elementer går op i en højere enhed.

8/10

8 / 10