4 Hop IPA

Rogue Ales 4 Hop IPA

Bryggeri
Rogue Ales

Land
Oregon, USA

ABV
4,44%

IBU
55

En amerikansk genistreg, der som navnet, “4 Hop IPA”, antyder indeholder 4 forskellige humle typer.

Humlen i Rogue Ales’ IPA kommer fra deres egne Rogue Farms i Oregon, USA. Rogue Ales laver 5 forskellige IPA typer med “Hop IPA”-navnet, hvoraf denne øl er den med færrest humle-typer. De resterende har hver én ekstra type humle – altså 5, 6, 7 og 8.

Hvordan denne øl rangerer sig i forhold til dens søskende, har jeg stadig til gode. Jeg kan dog skrive under på, at selvom denne er den mindste i søskendeflokken, er den bestemt værd at drikke.

Når den hældes op har den en flot gylden farve og er en anelse ufiltreret. En kraftig duft af citrus og humle spreder sig hurtigt – intet mindre end en fantastisk og sommerfrisk duft. Duften er så god, at man næsten ikke kan vente med at smage på den og her bliver man mødt af en kraftig smag af de 4 forskellige humle typer. Humlens bitterhed bliver hængende længe i munden og er man humlefanatiker bliver man straks forelsket.

Selvom den er ufiltreret trænger det ikke i gennem smagen, men fremhæver blot den kraftige humle smag og bitterhed på en positiv måde.

Rogue Ales formår at ramme et design på flasken, der virkelig understreger smagen. Der er 4 humle-frugter på flasken og alt er skrevet i sommerfriske farver. En lille finurlighed, er at styrken på 4 Hop IPA er “4,44%” (nok for at understrege 4-tallet), hvilket er relativt lavt for en IPA. Man sidder dog ikke med fornemmelsen af, at den skulle have været stærkere. Rouge Ales har ramt plet og virkelig imponeret mig!

Når alle de rosende ord er sagt, så er der en bagside af medaljen. Rogue Ales er udemærket klar over, at de har skabt et vidunder og det afspejler sig i prisen. De 4 typer humle koster 90 kr. for 65 cl. Jeg må dog erkende, at denne flaske ikke var de sidste 90 kr jeg brugte på en øl fra Rogue Ales. Jeg skal bestemt prøve de 4 søskende!

 

 

9/10

9 / 10