8 Hop IPA

8 Hop IPA

Bryggeri
Rogue Ales

Land
Oregon, USA

ABV
8,88%

IBU
66

En amerikansk genistreg, der som navnet, “8 Hop IPA”, antyder indeholder 8 forskellige humle typer.

Humlen i Rogue Ales’ IPA kommer fra deres egne Rogue Farms i Oregon, USA. Rogue Ales laver 5 forskellige IPA typer med “Hop IPA”-navnet, hvoraf denne øl er den med flest humle-typer. De resterende har hver én mindre type humle – altså 7, 6, 5 og 4.

Det er med store forventninger jeg går ind til denne øl, da jeg var ekstremt glad for Rogue Ales’ 4 Hop IPA, da jeg smagte den. I denne øl er antallet af humletyper fordoblet.

Når 8 Hop IPA hældes op har den en flot gylden farve og er en anelse ufiltreret. Duften er intet mindre end fantastisk! Fuldstændigt uimodståelig. De 8 typer humle danser op af glasset og man kan næsten ikke vente med at dykke ned i den.

Som nævnt var det med store forventninger at jeg hældte denne øl op i glasset og jeg blev ikke skuffet. Den lever bestemt op til Rogue Ales’ Hop IPA serie. Når det så er sagt er 8 typer humle meget og det bærer smagen også præg af. Det er en lækker og bidende humle smag, men de 8 typer humle gør, at tungen bliver en anelse forvirret. For en humleentusiant som migselv er smagen er fantastisk og vi er virkelig ude i detaljerne, for at finde noget at kommentere på denne øl.

Fantasktisk øl, der i dén grad lever op til 4 Hop IPA – vi lander på 8,5/10 fordi smagen er en anelse forvirrende sammenlignet med 4 Hopperen!

 

8,5/10

8,5 / 10