Lagunitas IPA

Lagunitas IPA

Bryggeri
The Lagunitas Brewing Company

Land
Californien, USA

ABV
6,2%

En Californisk IPA med et råt simpelt look. Simplicitet kan være genialitet.

Lagunitas IPA har et simpelt og råt look, som ligger op til en IPA med smæk i. Med dens 6,2% placerer den sig i den lavere ende af alkohol-skalaen for IPA’er. Den har en smuk rav-agtig farve og umiddelbart giver den ikke de store mængder af skum når den hældes op, hvilket tyder på, at der ikke er ekstreme mængder af humle i den.

For mig er en stor del af en IPA duften, og her må man sige at Lagunitas IPA skuffer. Duften er næsten ikke eksisterende og det tyder på, at der ikke er tale om en frugtig aroma IPA. Smagen er frisk og lækker ved første slurk og mod al forventning er øllen ikke specielt bitter i starten. Jeg når lige at tænke, at der egentlig ikke er tale om en IPA, men 15 sekunder efter slurken, træder bitterheden frem og spredes i hele munden. Og det bliver ved! Den bliver mere og mere bitter.

Etiketten skriver hvede, men det er ikke noget man bemærker i smagen. Dog kan man tydeligt genkende hvedens fylde, hvis man ved det er der!

Lagunitas IPA er en frisk og simpel øl med en anderledes bitterhed. Den smager godt og kan minde lidt om en vaske ægte bældeøl med eftersmæk på humlen. Det er ikke den sidste flaske, jeg har drukket af denne californiske bitterhedssniger!

8/10

8 / 10