Juletapas i selskab med Staarup Haandbryg

Savillas Landkøkken

En lørdag i november, hvor hele Danmark er ved at varme op til juletiden, har jeg ved frokost tid, begivet mig ud på en øl oplevelse på Lundø i Højslev-området. Mellem den enestående natur og sælerne i Limfjorden, gemmer der sig en perle: Savillas Landkøkken – Café & Butik.

Savillas Landkøkken er en tætpakket Café og Butik, hvor der virkelig bliver kælet for stemningen og indretningen. En sjov og anderledes detalje er, at næsten alt kan købes. Der sidder små prismærker på næsten alt, og det er ikke ualmindeligt, at en anden gæst nærmer sig dit bord, for lige at tjekke prisen på noget i vindueskarmen i nærheden. Det strutter af hygge og dufter af landbrød fra køkkenet.

Savillas Landkøkken

Savillas byder på en række af Staarup Haandbryg‘s øl og udmærker sig ved at have et lille, men lækkert menukort. Der er ikke mange retter at vælge i mellem, men det hele lyder godt! Det kan være en fordel at være flere afsted, så man kan nå hele ølkortet i gennem 😉

Landkøkkenets udvalg af Staarup Haandbryg byder på øl til enhver smag og ret på menukortet. De er endda så veludstyret i Landkøkkenet, at hvis man nørder lidt omkring udvalget, kan man lokke en øl ud af dem, der ikke er på menukortet. Det lykkedes mig nemlig at bestille en Juleklokker, som er Staarup Haandbryg‘s delikate svar på en mørk og lækker juleøl (læs anmeldelsen ved at trykke på navnet).

Savillas Landkøkken

Til Juleklokker bestilte jeg Savillas juletapas, som består en en masse små lækre julehapsere, hvor der virkelig er kælet for detaljerne og udtrykket – den kan spises med øjnene! Tallerkenen byder blandt andet på en lækker lakserilette, grønkålstærte, glaseret juleskinke, oste og hjemmebagte brunkager. Som afslutning står en fuldstændig fantastisk og velafmålt risalamande i en lille te kop. Stilen er virkelig gennemført!

Når man har begivet sig ud på en øl oplevelse, kan det jo ikke nytte noget, at man stopper ved den første og den bedste øl, så kunne jeg naturligvis ikke nøjes med én. Derfor bestilte jeg også en Landsvale og en Hyldeknægt.
Jeg har tidligere besøgt Savillas Landkøkken, hvor jeg anmeldte en Humlebier, som er virkelig god mørk øl!

Håndbryggeren stråler ud af de fantastisk velsmagende øl fra det lille bryggeri. Brygmesterens navn er nemlig stemplet på etiketten. Jeg havde fornøjelsen af “John’s” brygger-evner på de tre øl. Etiketterne har hver deres farve med den elegante svale, der svæver henover “Staarup S’et”. Man fristes til at gætte på om “Landsvale” øllen måske er Staarup Haandbryg‘s egen favorit eller måske den første succesfulde øl i rækken? For nu må det forblive gætterier, men én ting er sikkert; Savillas Landkøkken efterlod mig med en særdeles god øl oplevelse i selskab med Staarup Haandbryg. Hvis man spurgte landkøkkenet, er jeg ikke sikker på, at de ville fremhæve deres øl som en del af deres identitet. Er man øl-interesseret er caféen bestemt et besøg værd, da den skaber de perfekte rammer til at afprøve de lækre håndbryggede “svaler”.

Savillas Landkøkken kalder sig selv for “Café og Butik” og det er der en grund til. Sanne, der står bag stedet, er nemlig ekspert i at udvælge moderne interiør og loppefund. Det er svært at køre en tur forbi stedet, uden at tjekke butikken. Er man mest til øl-oplevelsen, er det oplagt at sende “damerne” på opdagelse i caféen, i mens du nyder de lækre Staarup-dråber 😉

Savillas Landkøkken

Savillas Landkøkken

Savillas Landkøkken

 

Dette er ikke sponsoreret af Savillas Landkøkken eller Staarup Haandbryg, men blot en helt almindelig anmeldelse, hvor jeg selv har betalt for hele oplevelsen.